gunn-anita-sund__dsc7367_dsc7367

 

Har du masse tanker i hodet gjennom en dag?

Det gjelder i allefall meg! Dette har vært noe som ha gjenspeilet meg hele livet. Når det er sagt, vil jeg si at jeg har blitt så mye bedre på å håndtere de tankene som ikke hjelper meg!

Etter at jeg gikk kurs i mental trening, har jeg blitt mye bedre på å bli bevisst på hvilken tanke som hjelper meg der og da og heller gi den fokus fremfor de som ikke hjelper meg. Jeg har fått sortert de og trent meg på hvilke tanker som kan gjøre hva for meg. Dette kan for eksempel være dager hvor jeg har mye å gjøre. I stedet for å tenke; hjelp! jeg har så mye å gjøre at jeg vet ikke hvor jeg skal starte! sier jeg heller: en ting av gangen Ann Elin, en ting av gangen. Når jeg tenker på den måten, liker jeg også å tro at jeg blir en bedre sykepleier. På den måten får jeg opprettholdt fokus og konsentrasjon over tid på en ting, i stedet for at all min energi blir spredt over 2-3 gjøremål samtidig. 

Vi har kapasitet til å tenke opp mot 60 000 tanker på en dag. Da kan vi selvsagt ikke huske alle! 🙂 Det ville blitt for mye. Det vi derimot kan gjøre, er å bli bevisst på hvilke tanker som går igjen i hodet vårt. Jeg har for eksempel bestemt meg for at når vekkeklokka ringer på morgenen, skal jeg slutte å tenke: uff, dette blir tungt! Jeg velger heller å tenke: visst er det tidlig å stå opp, likevel er jeg frisk og rask nok til å klare det! 🙂

Jeg er nok ikke typen som er superpositiv fra første sekund klokka ringer. Min positivitet melder seg når jeg har fått gjort morgenrutinene med vask av ansiktet, på med klær og fått meg frokost.

Jeg tenker at det er viktig å tenke realisitisk i stedet for å fremprovosere noe i deg som ikke er deg. Samtidig vil jeg nevne at jeg tror ikke at vi heller ikke er lagd for å være superpositive hele dagen, eller hele året! Det er bra å kjenne på nedturene også! Da har vi kontakt med oss selv og følelsesregistret vårt! Det er det som gjør oss mennesker! For min del ønsker jeg i større grad positiv tenking fremfor negativ tenking i livet mitt. Hvis jeg klarer å ha vektskåla i større på den positive, synes jeg at jeg har et bra liv! Når jeg derimot ikke er i tipp topp form en dag, så tillater jeg meg å være litt ‘nede’ i en viss tid. 

Vi har jo alle stort sett to ‘typer’ stemmer i hodet. Den ene er den gode stemmen, den som vil oss vel, ønsker oss en god dag og er stolt av det vi klarer å oppnå. Den andre stemmen er den som overhodet ikke hjelper oss! Det er sabotøren livsløgneren og rakkeren i oss! Den setter oss tilbake, hindrer oss, setter begrensinger og får oss alltid til å tro at vi ikke er bra nok!

Jeg tror det er viktig at vi er kjent med begge. Dersom vi lykkes med å ha bedre dialog og kontakt med den gode stemmen tror jeg vi kan si at vi har gjort en god jobb med oss selv! 🙂

 

En fin kveld til deg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *