sovn

 

 

 

 

 

 

Søvn er noe som alle er opptatt av. Det er det også en grunn til; det påvirker både humør, humor, konsentrasjon og fokus.  Spesielt ved tredelt turnus kan man kjenne ekstra godt på den belastningen med skifting mellom dag- og nattrytme. Det er lett å havne på minussida med søvn.

Da jeg jobbet på St olavs hospital som fast ansatt gikk jeg tredelt turnus. Som nyutdannet gikk nattevaktene kjempebra! Etter hvert som jeg fikk flere nattevakter i måneden gikk jeg litt i kjelleren de gangene jeg sov dårlig mellom vaktene. Det ble etter hvert oftere og oftere. Ofte endte det at jeg lå og vred meg i timesvis, bare irriterte meg maksimalt for at jeg ikke fikk sove! Jeg hadde mine triks for å få meg søvn. Noen ganger fungerte det, andre ganger ikke. Jeg trente, gikk tur, spiste og så bl.a på TV. De gangene jeg fikk til å sove litt mer før nattevakt var jeg overlykkelig!

Mentalt sett ble jeg nedstemt og det gikk på psyka løs. Mellom nattevaktskjøret hentet jeg meg inn igjen. Idag ser jeg at selv om jeg også noen ganger fikk sove som jeg ønsket, hadde det mye å si hvilken innstilling jeg hadde til nattevaktene. Nå er det en periode i livet mitt hvor jeg går netter igjen og jeg synes det går generelt bedre nå! Det viser bare at man klarer mer enn hva man tror. Det skal sies at nattevaktslivet ikke er lagd for alle. Egentlig er vi mennesker lagd for å jobbe mest på dagtid tror jeg. Vi vet jo alle som velger sykepleieryrket at turnus er noe som hører med jobben! Det har jo også sine fordeler! 🙂

Kjenner du ofte på det samme som meg; når du kommer hjem fra kveldsvakt og skal på dagvakt dagen etter så blir du supereffektiv før du legger deg? Jeg er i allefall rask til å forberede meg i tillegg til å gå tidlig til sengs.

Synes du det er utfordrende å få god nattesøvn mellom vaktene? Jeg har fem gode tiltak til deg på ermet som kan brukes for at du skal få den nattesøvnen du vil ha! 🙂

De finner du her –> Tiltak-nattesøvn  Så kan du også printe de ut dersom du ønsker det.

Håper dette var til hjelp for deg og at du tar i bruk disse triksene! Du vil sove som et lite barn! Jeg vil gjerne høre hvordan det har gått med deg 🙂 Skriv gjerne under dersom du vil dele med meg eller har spørsmål.

Du kan også følge meg på facebooksiden min her med flere verktøy og triks innenfor andre områder i turnuslivet. Jeg kjører også facebook live jevnlig. Er det noe tema du kunne tenke deg at jeg snakker om? Gi meg et hint og jeg tar det opp til vurdering.

Ha en fin helg! 🙂

 

Klem, Ann Elin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *