I forrige uke var jeg i Oslo og fikk både mentalt og fysisk påfyll; nemlig gründertreff! 🙂 Det var så artig og ga meg noen aha-opplevelser! På gründerworkshopen ble vi drillet på hva som driver oss og hvorfor vi jobber som gründere. Det gikk enda mer opp for meg; jeg er så utrolig glad i mine sykepleierkollegaer og ønsker at vi alle skal kunne jobbe så lenge som vi ønsker som sykepeleiere uten at vi skal bli stoppet av helsa! 🙂

Det er enkelte ting vi ikke får til å gjøre noe med på stående fot. Vaktskifteordningen med ant.timer hvile mellom vaktene, selv om det også bør gjøres noen tiltak der også, i følge hovedtillitsvalgt på St olavs hopital, noe jeg sier meg enig i. Artikkelen kan du lese her.

 

Oss klassiske sykepleiere

Vi sykepleiere går ofte med raske skritt i et bestemt tempo, er målbevisste, løsningsorienterte og veldig samvittighetsfulle. Vi er omsorgsfulle og tar vare på alle rundt oss. Dessverre fører det til at vi glemmer oss selv. Derfor er det så viktig og har mye å si for de rundt oss at vi også tar vare på oss selv! Når vi prioriterer oss selv blir vi i bedre humør og får mer energi! Vi blir straks mer hyggelig å omgås 🙂

 

Egentid 

Egentid for meg er når jeg kan ta minst 30 minutter og bare gjøre det som jeg har lyst til! Det kan være en gåtur, lese motemagasiner eller se en serie på tv. Det er når jeg kjenner at jeg koser meg! 🙂 Jeg legger også vekt på å bare være den stunden samtidig som jeg legger bort andre ting som jeg vanligvis har lyst til å gjøre i tillegg; strikking, gjøremål som å sette på klesvask osv. Det gir meg påfyll!

Adventstida kan også være forbundet med stress og jag. Jeg synes det er viktig å kose seg før julehøytida for plutselig er jula over! 🙂 Dersom du skal jobbe i juledagene, er det ekstra viktig å lade opp godt og nyte på veien mot jobbdagene i jula.

 

Fem forslag til å skape deg egentid:

  1. legg deg på sofaen/matte/ senga og spill en god og avslappende låt mens du tar fire gode innpust ned i magen. Dette er avslappende.
  2. Drikk en god varm kaffekopp eller tekopp. Dette virker beroligende.
  3. Gå deg en tur i frisk luft. Hjernen trenger fornyet oksygen til å tenke klart.
  4. Tilbring tid med en god venninne. Dette er helsebringende og frigjør gode hormoner som oxytocin.
  5. Fysisk trening. Det frigjør endorfiner som gjør at du blir gladere.

 

 

Fornøyd sykepleierske etter fine dager i Oslo 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaffepa%cc%8atoget

Idemyldring på toget med viktig tilbehør 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fin dag ønskes deg!

🙂

Ann Elin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *