Et nytt år puster oss i nakken. Kanskje møter du noen nye kollegaer i januar.

Vi kjenner alle til følelsen med å være ny på en avdeling. For meg innebærer det å være spent, forventingsfull, har sommerfugler i magen. Jeg tror at vi alle tenker på mye av det samme når vi er ny på en arbeidsplass; håper de er trivelige, tar godt i mot meg og at jeg trives. Det har i allefall vært mine tanker ved oppstart på nye avdelinger.

Jeg husker selv min første dag i sommerjobben som nyutdannet sykepleier. Jeg jobbet ikke så lenge på den avdelingen, kun i ca 2 måneder. Likevel husker jeg fremdeles de flotte menneskene som tok så vare på meg og rustet meg opp så godt og raskt de klarte slik at jeg kunne stå på egne bein. De gangene jeg var usikker og følte jeg ikke strakk til som en ferskis, fikk jeg et smil eller støttende ord i gangen eller på pauserommet. Det ga meg videre pågangsmot og troa på meg selv igjen. Jeg bombaderte de med spørsmål og melket de for informasjon så godt jeg klarte. Det ble en veldig god start på yrkeslivet mitt. Heldigvis har smil og god’ord fortsatt på min yrkesvei fra gode kollegaer 🙂

 

Omdømme

I det vi tar i mot våre nye sykepleierkollegaer er vi avdelingens anskt utad. Ofte er det førsteinntrykket som gir oss en mening om hvillken arbeidsplass dette er.

Jeg synes det er kjempeviktig at vi deler alt vi kan av kunnskap og kompetanse til hverandre daglig. Om vi er ny eller ikke innehar vi uansett ulike styrker i oss selv. Spesielt viktig er det da å ta vare på de nye slik at de føler seg velkommen og ivaretatt.

Jeg synes det er så flott når vi utfyller hverandre. Det er rett som det er at jeg spør noen ferskiser om hjelp og råd på min jobb. De har den nyeste læringen i hodet samtidig som de er ivrig og engasjert! Det er en attitude som jeg liker! 🙂

 

Trivsel 

Jeg tenker: vær den sykepleieren som viser vei; smil, si hei, ha god og åpen kommunikasjon. Gi ferskisene en god og ny start på yrkeslivet sitt. Selv om noen kommer fra andre avdelinger og har mange år på baken fra før er dette også gjeldene.

Trivsel er så viktig for resultatet i hverdagen. Vi blir mer produktiv og effektiv når vi trives og er vi alle ansvarlige for å bidra med det på jobben.

Jeg er glad jeg kan si at jeg blir møtt med smil og latter, gode samtaler og samarbeid i min sykepleierhverdag og det håper jeg gjelder for deg også 🙂

 

En fin førjulstid til deg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *