Jeg har alltid vært en tenkende person. Hele livet faktisk 🙂 Ofte har det også endt med at jeg har ligget våken til langt utpå natta. Uten at jeg har kommet frem til noen løsning innen for mine “problemer” og bekymringer.Grunnen til at jeg setter parantes rundt problemeordet er fordi jeg potensielt ikke har visst om det kunne blitt noe av de heller! Lite søvn da har ført til at jeg har følt meg utslitt til dagvakta dagen etter.

Jeg har hørt flere av mine kollegaer si: “så er det jo 1000 tanker i hodet når man skal sove også da, det kverner og kverner! ” Ikke så lett å sove akkurat da nei… Kjenner du deg igjen?

 

Det er når vi går over fra tenkere til grublere at det begynner å bli mer utfordrende med å skyve tankene bort. Da har vi allerede brukt alt for mye energi på ett og samme problem. Tro meg, jeg er også en stor grubler til tider!

 

Vi mennesker er gode på å forskuddskalkulere. Vi liker å lage oss bekymringer: kommer jeg til å klare det? hvordan vil det gå med økonomien da? hva skal jeg bli når jeg blir stor? osv. Masse spørsmål og tanker som vi faktisk ikke vet oppstår i det hele tatt. Veldig unødvendige tanker, spør du meg!

Selv er jeg kjempegod på å bekymre meg! Jeg trener daglig på å bli bedre på å leve i nuet.

Vi kan planlegge morgendagen, ikke kontrollere den.

 

Jeg har noen knep som jeg bruker aktivt for å redusere lasset med bekymringer daglig. Mest sannsynlig er du også er en av de som gjør det.

Her er noen av dem:

  1. Trener!  Dette er noe av det jeg gjør hyppigst og som fungerer som fy! for å tømme topplokket.
  2. Går turer! Frisk luft gir meg en ro, samtidig som jeg blir mer løsningsorientert og får nytt perspektiv på ting. Jeg er for øvrig tilhenger av å være generelt mye ute.
  3. Avspenning! Enten bruker jeg pusten eller så er jeg nå igang med å trene meditasjon aktivt, noe som jeg har god tro på, men har bare “ikke tid”. (det er jo bare nonsens! 🙂
  4. Sparringspartnere! Jeg ringer ofte venner for å ventilere meg, råd og veileding osv når jeg står fast på noe. Det hjelper meg masse!
  5. Søvn! Sørg for å sov minst 7-8 timer hver natt. Der er jeg også god 🙂

 

Livet er for kort til å gå å bekymre seg, tenke seg i hjel osv. Jeg trener stadig på å leve livet fullt ut! Hva med deg?

Dagens oppfordring: Nytt og nyt livet godt- vi har det bare en gang 🙂

 

 

 

 

 

Fortsatt god helg til deg! 🙂

-Ann Elin-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *